MARDİN / KIZILTEPE - DİKMEN İMAM HATİP ORTAOKULU

Nis

Okulumuz sınıflar arası geleneksel halı saha futbol turnuvası düzenlendi. Renk cümbüşüne dönüşen maçlarda heyecan doruktaydı.Yoğun ilgiyle takip edilen maçlarda takımlar kıran kırana mücadele etti.

Nis

Okulumuzda her ay düzenli olarak deneme sınavları yapılmaktadır .Deneme sınavı sonuçları sınıf öğretmenleri tarafından incelenerek aylık olarak öğrencilerimizin gelişimi takip edilmektedir.Sonuçlar velilerimiz ile paylaşılarak öğrenmenin diğer bir ayağı olan ailede gelişim sürecine dahil edilmektedir.Okul deneme komisyonunda bulunan öğretmenlerimize ve öğrencilerimizin gelişimlerini yakından takip eden sınıf öğretmenlerine teşekkür ederiz.

Nis

Okul koridoruna öğrencilerin kendilerine örnek alabilecekleri ve model olabilecek bilim alanında ve ilim dünyamızda örnek ve öncü şahsiyetlerin örnek hayatlarından kesitler alınarak duvar panosu oluşturuldu.

Nis

Okulumuz Mescidinde Berat Kandili programı yapıldı.Din Kültürü öğretmenimiz Hediye ŞAHİN´,in yaptığı konuşmayla başlayan program öğrencilerimizin Kuran-ı Kerim okumalarıyla devam etti.Daha sonrasında günün anlam ve önemi hakkında konuşmalar yapıldı.Programımız ilahiler ve şiirlerle devam etti..

Nis

Okulumuzda öğrenci ve velilerimizin memnuniyetini ölçmek için anyet yapıldı.Anket sonuçlarını değerlendirerek okul öğretmen ve idarecileri olarak eksik olduğumuzu düşündüğümüz konularda çalışmalar yaptık.Okulumuzun iyileştirmeye açık alanlarını tespit ederek çözüme yönelik stratejiler geliştirdik.

Mrt

Eski Mardin “ gezisinin ilk grubu bugün Mardin’deydi. Öğrencilerimiz müze görevlilerinin öncülüğünde anne babalarının oynadığı unutulmuş oyunları yeniden yaşatma-oynama fırsatı buldular. Müze gezisine katılan öğrencilerimiz tarih ve kültürümüz hakkında daha detaylı bilgiye sahip oldular. Sinema salonunda “ Mardin’in Sesleri” tanıtım filmini izleyip daha sonra sikke basım atölyesinde devletlerin kullanmış oldukları paraları tanıyıp bu paraların örneklerini seramik atölyesinde uygulamalı olarak yaptılar. Ardından “Zinciriye Medresesi” ve “ Kasımiye Medresesi” nde tarihi iliklerine kadar hissettikleri, yaşamları boyunca unutamayacakları bir günü geride bıraktılar. Bunun bir rüya olduğunu ve bu rüyadan uyanmak istemeyen öğrencilerimizi öğretmenlerimiz zor ikna edip okula döndüler.
İmam Hatip Ortaokulu Müdür Yardımcımız Osman UÇAR ve İngilizce Öğretmenimiz Şafak  DURGUT ile Mardin Müzesi görevlilerine özellikle teşekkür ederiz.

“Okulda Hayat Var”

Mrt

Hac ibadetinin önemini kavratmak ,Kabe´nin coğrafi konumunu anlamak ve Kabe´yi daha iyi anlmalarını sağlamak amacıyla öğrecilerimizle Kabe´nin maketini yaptık. Öğrenciler yapılan etkinliğe severek ve isteyerek katıldı. Ayrıca öğrencilerin özverili bir şekilde yaptıkları minyatür Kabe maketlerinin sergiye gelenler tarafından çok beğenildi. Bu çalışmada emeği geçen tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuz bahçe peyzaj çalışmaları kapsamında fidan dikimlerine öğrencilerimizle devam ediyoruz. Geldiğimiz toprağa geri döneceğimizin her daim bilinciyle özümüze yöneliyor, gözümüz gibi bakma gayretini gösteriyoruz.Bu doğrultuda bahçemizi yeşillendiriyor, şenleniyoruz.

Mrt

Okulumuz Müdür Yardımcısı İsmail BOZDAĞ tarafından  eğitimde ölçme-değerlendirmenin önemi ve ölçme değerlendirme teknikleri hakkında öğretmenlerimize seminer düzenlendi.

Mrt

Okulumuzda  Kur´an-ı Kerim ve ezanı güzel okuma yarışmaları düzenlendi.Birincilere çeşitli hediyeler verildi.

Kur´an-ı Kerim Güzel Okuma Yarışması Derece Yapanlar

1.MEHMET HÜSEYİNOĞLU

2.İBRAHİM TAŞÇI

3.SEMANUR KAYMAZ

Ezan Yarışmasında Derece Yapanlar

1.İBRAHİM TAŞÇI

2.KAVA ABO

Mrt

Okulumuz idaresi tarafından öğretmen, öğrenci, veli ve diğer okul çalışanlarının görüş ve önerilerini almak için okul girişinde dilek, istek  ve şikayet kutusu oluşturulmuştur.

Okul girişinde bulunan dilek,istek ve öneri kutusundaki öğrencilerimizin okulumuzla ilgili istek ve önerileri her ay sonunda düzenli olarak değenlendirilmektedir.

Mrt

Okulumuzda ders denetimleri okul müdürümüz Suut DOZEN tarafından gerçekleştirildi. Yapılan denetimler güzel istişarelere vesile oldu.Eksİklikler dile getirilip en kısa zamanda çözümler gertirilmesi kararlaştırılırken, güzel örnekler için öğretmen ve öğrenciler tebrik edildi.

Ara

Okulumuz öğretmenleri olarak özel günlerde ve farklı etkinliklerde biraraya gelmekteyiz. Yaptığımız tarihi mekan gezileri,sportif faaliyetler ve  doğum günü etkinlikleri ile bir bütün olmaktayız.Okulda birlik ve beraberliğin sağlanması,öğretmenler arasında dayanışmayı ve bilgi paylaşımını artırmak amacıyla sürekli bir aile gibi bir ardayız.

KURAN-I KERİM TİLAVETİ

Din Kültürü ögretmenimiz Rukiye AYDIN tarafından öğrencilerimize  Kuran-ı Kerim tilaveti ve Ezanı güzel okuma üzerine seminer verildi.

Öğrencilerimizin katıldıkları seminerde Rukiye AYDIN;  “Kur´an´ın güzel, ahenkli ve tane tane okunması, telaffuzu ve harflerin çıkış yerlerine uygun bir şekilde tilavet edilmesinin önemli olduğunun altını çizdi . Kuran-ı Kerim’de tecvid ilmini bilmekle mükellef olduğumuzun ve Kuran-ı Kerim’i okumak ve anlamak konusunda gerek özeninin ve hassasiyetin gösterilmesi gerektiğine değindi. Öğrencilerimize oldukça faydalı olan bu seminer için öğretmenimize teşekkür ederiz.

Ara

Öğrencilerimize temizlik alışkanlığı kzandırmak amacıyl okuluzda her ay düzenli olmak üzüre Beyaz Bayrak Yarışmasını başlattık. Bu projemiz sayesinde öğrencilerimiz arkadaşlarıyl işbirliği içinde hareket ederek içinde bulundukları ortamı temiz tutmayı öğreniyorlar.

Beyaz Bayrak Projesi kapsamında her ay okulumuzdaki sınıflar belli kriterlere göre değerlendirilip en iyi sınıfı ödülendiriyoruuz. Aralık ayı Beyaz Bayrak´ı 7/A sınıfı almaya hak kazandı. Kendilerini tebrik ederiz.