DİKMEN İMAM HATİP ORTAOKULU

İsmail BOZDAĞ 05332164327
Dikmen Mah. Dikmen İlköğretim Okulu Cad. 3A Kızıltepe/ Mardin
Vizyon
Paydaşları ile karşılıklı güven içinde, olumsuz şartları fırsata dönüştüren, kadim medeniyetinden ve milli kültüründen gelen öz değerleri ile yaşayan, teknolojik gelişmeleri takip edip uygulayan, sevgi ve hoşgörü iklimi soluyan bir kurum olarak vatansever, çalışkan, üretken, hür iradeli ve düşüncelerini ifade yeteneğine sahip milli ve manevi değerleri özümseyen bireyler yetiştirmek.
Misyon
Uygulanan eğitim metotları ve sosyal aktiviteler ile üstün başarılar elde ederek ülkemizde eğitim ve öğretim alanında lider bir kurum olarak, İmam Hatip kültürü ile yetişmenin farklılığını hayatına yansıtan bireyler yetiştirmek. Öğrencilerimizin zihninde; insana, ahlaka, kültürel mirasa ve düşünce özgürlüğüne saygıya dayanan bir din öğretimi anlayışına katkıda bulunmak, karşılaşılan sorunlara yapıcı çözüm üretme yaklaşımları ile örnek okul olmak ve öğrencilerimizin bütüncül gelişimlerini desteklemek amacıyla akademik yönlerinin yanı sıra kültürel ve sportif faaliyetler sağlayarak milli ve manevi değerlerine sahip, geçmişten gelen tarihi misyonunun farkında bireyler yetiştirmek.
08:30---16:05
KALORİFER (KÖMÜR)
İngilizce, Arapça
Ulaşım şehir içi minibüslerle saat başı yapılabilmektedir.
Öğretmen ve taşımalı öğrenciler için servis bulunmaktadır.
Dikmen Mahallesi Kızıltepe/Mardin
il merkezine 42 km ilçe merkezine 20 km uzaklıktadır.