Çiçeği burnunda okulumuzun tarihçesi...

Dikmen İlkokulumuz 1940 yılında kerpiçten yapılmış bir derslikli odada eğitim ve öğretime başlamıştır. Daha sonra şuanda müstakil Dikmen Anaokulunun bulunduğu yerde betonarme iki derslik ve bir lojman yapılmıştır. Öğrenci sayılarının artmasıyla ek bir derslik ve üç adet öğretmen lojmanına kavuşmuştur.

Dikmen Ortaokulu 1979 yılında şu an ilkokulun bulunduğu binada tek derslik olarak eğitim öğretime başlamıştır. 1997 yılından itibaren Dikmen İlkokulu ve Ortaokulu birleşerek Sekiz yıllık kesintisiz eğitime Dikmen İlköğretim Okulu adıyla devam etmiştir. 2011 yılından sonra aynı binada ilkokul ve ortaokul olarak ayrılmıştır. 2012-2013 eğitim ve öğretim yılında okulumuzun ihata duvarı yükseltilmiş ve kaloriferli ısıtma sistemine geçilmiştir.

2015-2016 eğitim öğretim yılında Dikmen Ortaokulu olarak 24 derslikli yeni binasına geçerek eğitim öğretime çok daha gelişmiş koşullarla devam etmektedir.

Dikmen İmam Hatip Ortaokulu, Dikmen Ortaokulu bünyesinde 2015- 2016 eğitim öğretim yılından beri eğitim öğretim hizmetleri sunmaktadır.

Yayın: 06.11.2018 - Güncelleme: 06.11.2018 12:38 - Görüntülenme: 469