T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MARDİN / KIZILTEPE - DİKMEN İMAM HATİP ORTAOKULU

OKULUMUZDA" PEYGAMBER EFENDiMİZİ YAŞAMAK VE ANLAMAK " ETKİNLİĞİ YAPILDI.

     Dikmen İmam Hatip ve Dikmen Ortaokulu Ailesi olarak ailemizin en değerli üyelerine (öğrencilerimize) günlük hayatımızda Peygamberimizle birlikte yaşamak, onun sevdiği bir ümmet olmak, her müslüman için yüce bir gaye, ulvi bir hedef olduğunu ,bu gaye ve hedefin ancak  Peygamberimizin fert ve toplum hayatına yön veren tavsiye ve davranışlarını, kendimize örnek aldığımızda gerçekleşeceğini anlattık. Bireylerin birbiriyle ilişkilerinde  Efendimizce  ortaya konan saygı, sevgi, yardım, şefkat, özveri gibi ahlaki erdem ve ölçüleri rehber alması gerektiğini dile getirdik.

     "Peygamberimizi  Yaşamak"  etkinliğinde ziyarette bulunduğumuz   Dikmen Camisi imamı sayın İbrahim AKKOYUN hocamız tarafından  öğrencilerimize peygamberimizin yaşama ve çocuklara olan sevgisi,merhameti ve şefkati anlatıldı. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi hocalarımız  Rukiye AYDIN ve Hediye ŞAHİN tarafından öğrencilerimize içinde hadis-i şeriflerin  yazılı olduğu küçük kağıtlar dağıtıldı,öğrencilerimize ibadet etmenin önemi anlatılıp akabinde öğrencilerimizle birlikte abdest alınıp namaz kılındı.Yine Rukiye AYDIN hocamız tarafından sınıflarda Adab-ı Muaşeret konusu ile ilgili seminer verildi.Hediye ŞAHİN hocamız tarafından selam vermenin müminler için önemi anlatılıp öğrencilerin birbirlerine selam vermeleri sağlanıldı.

   "Peygamberimizi Yaşamak" etkinliğimizin verimli  bir şekilde geçmesini sağlayan Dikmen Camisi imamı sayın İbrahim AKKOYUN hocamıza, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi hocalarımıza ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

29-11-201929-11-201929-11-201929-11-201929-11-201929-11-2019

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 29.11.2019 - Güncelleme: 29.11.2019 21:32 - Görüntülenme: 425
  Beğen | 6  kişi beğendi