"KURAN-I KERİM'İ VE EZANI GÜZEL OKUMA YARIŞMASI" GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Peygamber Efendimiz (s.a.v.) şöyle buyurdu;

"Sizin en hayırlınız, Kur'an'ı öğrenen ve öğretendir."

Dikmen İmam Hatip ve Dikmen Ortaokulu olarak öğrencilerimize Allah'ın kitabı olan Kuran-ı Kerim'i ve müminleri namaza çağırmayı sembolize eden Ezan'ı anlatmak ve kavratmak  amacıyla "Ezan ve  Kuran-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması" düzenledik.Öğrencilerimizin bu yarışmalar sayesinde hem heyecanlarını kontrol etmeyi hem de daha güzel Ezan ve Kuran-ı Kerim'i okumayı öğretiyoruz.

Yapılan yarışmalarla ilgili bilgi veren Din Kültürü öğretmenlerimiz Rukiye AYDIN ve Hediye ŞAHİN , bu yarışmaların  her yıl yapıldığını ve bu yarışmalardaki asıl amaçlarının öğrencilerimizin  Ezan ve Kuran-ı Kerim'in anlamıyla buluşmalarını ,onu anlayarak okumalarını ve hayatlarına tatbik etmelerini amaçladıklarını söylediler.Ayrıca Rukiye AYDIN hocamız bu yarışmalarda dereceye giren öğrencilerimizin okulumuzu(Dikmen Ailesini)ilçe ve il yarışmalarında temsil edeceğini söyledi.

"Kur`an-ı Kerim Güzel Okuma Yarışması"nda erkeklerden 7/İ(İmam Hatip) sınıfı öğrencisi İbrahim TAŞÇI;kızlardan 6/İ (İmam Hatip) sınıfı öğrencisi İlknur KARAASLAN birinci oldu.Ezan Okuma Yarışması'nda   yine 7/İ sınıfı öğrencisi İbrahim TAŞÇI birinci oldu. İlçe ve il yarışmalarında okulumuzu temsil edecek öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

Öğrencilerimizi, bizi mutlu eden ve okulumuzda çok farklı bir hava estiren bu etkinlikte yer alan öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Dikmenli olmak;ahlaklı,dürüst,inançlı bireyler yetiştirmek demektir

29-12-201929-12-201929-12-201929-12-201929-12-201929-12-201929-12-2019

Yayın: 29.12.2019 - Güncelleme: 29.12.2019 23:38 - Görüntülenme: 335